Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Lisätietoa koulujen kunnosta

Feb 1st, 2010 by marjo | 0

1.2.2010

Valtuuston kokouksessa päätettiin myöntää takaus Lakeuden keskuspuhdistamolle. Lisäksi käsiteltiin lyhyesti nuorisovaltuuston aloite Kirkonkylän nuorisotilojen siirtämisestä (mahdollisesti) tulevan uuden kirjaston yhteyteen. Päätettiin ottaa toive huomioon, kun rahoitus ja rakennusaikataulu selviävät. Katsotaan sitten, miten käy. Nykyisetkin tilat ovat mielestäni ihan hienot ja mukavasti urheilukentän vieressä. Olisihan se tietysti enemmän nuorison mieleen päästä keskustaan upouusiin tiloihin. Mitähän niihin “vanhan” kirjaston tiloihin on tulossa? Siinäkin voisi olla paikka nuorisotalolle…

Varsinaisten kokousasioiden lisäksi meille esiteltiin kyläkouluihin tehdyt lisätutkimuksen ilmanlaadun ja pintanäytteiden suhteen. Kaikki koulut ovat tällä hetkellä käyttökuntoisia, vaikka tuloksista löytyi tavanomaiseen verrattuna myös poikkeavia löydöksiä.

Näyttää siltä, että Ketunmaan koulu on parhaassa kunnossa. Siellä ongelmakohta oli keittion lattia, jossa on tapahtunut pieni vesivahinko. Lattia pitäisi ainakin korjata, rakennuksen ryömintätila puhdistaa ja ilmanvaihto järjestää. Luokkatilan näytteet olivat tavanomaisia, ei siis mitään poikkeavaa.

Rantakylän koululla ongelmakohta oli kellari. Teknisen tilan kosteusvaurioituneet puuosat pitäisi mm. vaihtaa, vedeneristys/tiivistys tehdä ja salaojat laittaa kuntoon. Lisäksi tietysti ilmanvaihto vaatii tuloilman tulon ohjauksen. Liikuntasalin ilmanäytteistä löytyi lievästi poikkeavaa ja pintasivelytuloksista todella pölyisestä kohdasta poikkeavaa.

Lakeuden koulun kellari vaatii peruskorjauksen kosteusvaurioiden takia. Tälläkin koululla pitää ryömintätila puhdistaa maatuvasta materiaalista ja ilmanvaihtoa parantaa. Sisäilma oli luokkatilassa näytteenottohetkellä normaalista poikkeavaa ja pintasivelytuloskin oli lievästi poikkeava. Tulokset saattavat osaltaan johtua myös siitä, että porausnäytteenoton jäljiltä tilassa saattoi olla mikrobeja. Tehdään ehkä uusintamittaus siivouksen jälkeen. Alipaine vetää korvausilmaa talon alta, jossa on maatuvaa ainesta ja koulun hajuongelma tulee sieltä.

Seuraavassa kokouksessa, joka on iltakoulu, saamme toivottavasti eteemme kustannusarviot korjauksista. Näppituntumani on, että kyläkoulujen puolustajia on enemmän kuin lakkauttajia =) ja koulut tullaan laittamaan kuntoon.

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!