Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Tärkeitä asioita

Olen ehdolla Limingan valtuustoon.

Vaaliteemojani löydät klikkailemalla Kehitettävää Limingassa ja Lapset ja nuoret -linkkejä. Minä-linkin alta löytyy (yllätys yllätys) tietoa minusta. Varmaan huomaatkin, että tykkään tehdä käsitöitä.

Kehitettävää Limingassa

Uudet vaalit, vanhat kujeet. Tässäpä vähän pohdintojani tulevaa varten:

On hienoa, että kunnassamme otetaan sisäilmaongelmat vakavasti ja halutaan tarjota lapsille tilat, joissa on hyvä olla ja hengittää. Jatkossa pitää panostaa enemmän kiinteistöjen kunnossapitoon. Olen sitä mieltä, että tulee halvemmaksi palkata joku jatkuvasti takkailemaan, arvioimaan ja valvomaan kunnan kiinteistöjen kuntoa kuin purkaa homeisia kiinteistöjä ja rakentaa uusia tilalle homehtumaan. Virhe siellä ja reikä täällä saa pitkällä ajanjaksolla aikaan kosteusvaurioita ja huonoa sisäilmaa. Turvallisessa koulutiessä olisi myös edelleen kehitettävää. Ei ole oikein, jos pienet lapset velvoitetaan kulkemaan kouluun piemää autotien laitaa.

Määtän Rauni teki valtuustokautenaan aloitteen lasten liikennepuistosta. Olen täysin sen kannalla. Sellainen pitäisi saada Limingan keskustaan. Se toisi myös kesätyöpaikkoja nuorille. Lisäksi kesätyöseteleitä pitäisi voida käyttää ympäri vuoden, ei pelkästään kesällä. Nuorisotyöttömyyteen pitää tarttua voimallisemmin. Yksikin syrjäytynyt nuori on liikaa. Kirjaston pitää olla auki myös lauantaisin. Asiakkaiden omatoimisuutta lisäämällä ja pitkäaikais- ja/tai nuorisotyöttömiä kirjastoon palkkaamalla ja vakituisten kirjastovirkailijoiden työaikoja rukkaamalla se onnistuu.

Avoimuutta tulisi edistää päätöksenteossa ja antaa käsittelyyn tulevia asioita kaikkien kuntalaisten kommentoitavaksi. Nykyään kaikki tuppaa olemaan vähän salamyhkäistä. Valtuuston ja lautakuntien päätöksistäkään ei saisi ilmoittaa ennen kuin pöytäkirjat on allekirjoitettu. Toivoisin enemmän avoimia keskustelutilaisuuksia tai avoimia nettitilaisuuksia, joissa voisi ottaa kantaa ja tuoda esiin omat näkemyksensä.

Kuntavaaleissa on kyse muun muassa päiväkodeista, kouluista, vuokra-asunnoista, työpaikoista, terveyskeskuksista, vanhusten asumisesta, kirjastoista, liikuntapaikoista, busseista, pyöräteistä, puistoista, toreista ja tonteista, eli siitä, miten palvelut järjestetään ja millainen asuinympäristö meillä on.

Vihreä Liminka on ympäristövastuullinen ja katsoo tulevaisuuteen. Joukkoliikenteen käytön tulisi olla vaivatonta ja nopeaa. Kuntalaisilla pitäisi olla varaa käyttää joukkoliikennettä. Nykyiset kertataksat eivät houkuttele käyttämään busseja. Vihreä Liminka kehittää yhdessä ympäristökuntien kanssa hankintaosaamistaan sekä eettisiä ja ekologia hankintakriteereitä.

Haluamme viihtyisiä elinympäristöjä, joissa on puistoja, polkuja ja luonnontilaisia alueita. Vihreä Liminka on avoin, yhteinen ja tyytyväinen. Siellä kaikkien ääni kuuluu eikä päätöksenteko karkaa ihmisten ulottumattomiin. Päätökset tehdään avoimesti ja riippumattomasti. Kaavojen valmisteluun osallistuvat ja niistä päättävät luottamushenkilöt eivät saa samanaikaisesti istua eturistiriitoja synnyttävissä toimielimissä.

Liminka on yhteinen kotimme. Millaisen Limingan sinä haluat?