Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Neuvottelut Tuiskun tontista

Feb 17th, 2009 by marjo | 1

17.2.09 Olin Tupoksen koululla tuposlaisten edustajana yhdessä muiden tuposlaisten valtuutettujen (Viljas, Peteri, Vuollo ja Nevala) sekä kunnanjohtajan, valtuuston puheenjohtajan ja teknisen johtajan kera käymässä läpi maamiesseuran ja Tuiskun edustajien kanssa Tupokseen (vihdoin viimein!) suunnitteilla olevan nuorisotilan rakentamista. Rakennus olisi suunnitteilla Tupoksen urheilukentän laitaan (ei näillä näkymin kuitenkaan Tuiskun talon paikalle), jolloin se palvelisi myös kentän käyttäjiä tarjoamalla puku- ja wc-tilat. Iso osa rahoituksesta tulisi valtiolta (elvytyspaketti).

Suunnitelmat näyttivät tosi hienoilta ja rakennus palvelisi tuposlaisia vauvasta vaariin. Aamuisin siellä voisi olla aamupäiväkerho pienille koululaisille, päivällä äiti-lapsi-kerho ja ehkäpä myös toimintaa eläkeläisille, iltapäivällä koululaisten iltapäiväkerho ja iltaisin nuorisotila isommille lapsille. Rakennus tarjoaisi myös tiloja bänditoimintaan ja yhdistysten käyttöön. Siis olisi aivan mielettömän hienoa, jos saataisiin Tupokseen meidän kaikkien (erityisesti nuorison) käyttöön noin upeat tilat.

Neuvottelut koskivat lähinnä tonttikauppaa, sillä kunta ei voi rakentaa tiloja, ellei Tuisku ja maamiesseura myy maata ja vieläpä kohtuuhinnalla, jotta hankkeeseen on varaa. Ymmärrän kyllä, etteivät maanomistajat halua tontistaan luopua ilmaiseksi, mutta sitä en ymmärrä, jos he eivät ota huomioon tuposlaisten (joita kai hekin ovat) yhteistä etua ja pudota hintavaatimuksiaan roimasti. Kuntahan olemme me kaikki ja rakennus tulisi tosiaan kaikkien käyttöön; myös tontin nykyisten omistajien.  Joka tapauksessa tontti on sellainen, ettei siihen tulla kaavoittamaan asuinrakennuksia, joten jos kauppoja ei synny, se jäisi puistoalueeksi ja epäviralliseksi parkkipaikaksi, ja Tupos jäisi ilman nuorisotiloja =(.

Yksi kommentti


  1. marjo kirjoitti:

    Jee!!!! Hyvältä näyttää! Tupokseen on aika suurella todennäköisyydellä tulossa uudet hienot nuorisotilat =)

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!