Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Paras-hanke

Feb 16th, 2009 by marjo | 0

16.2.09 Valtio on velvoittanut kunnat selvittämään, miten sosiaali- ja perusterveydenhuolto järjestetään yhteistoiminta-alueissa, joissa asukkaita on vähintään 20 000. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Limingan on pakko liittyä johonkin mukaan, jotta muodostuu palvelualue, joka pitää sisällään tuon 20 000 asukasta. Tällä on tietysti tarkoitus saada aikaan säästöjä, sillä jonkin mallin mukaan ideaalikoko sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamiselle on tuo samainen 20 000 asukasta.

Alunperin mietittiin yhteistoimintaa Oulun kanssa, mutta koska Oulu haluaa kaiken päätäntävallan itselleen, on nyt tarkastelussa malli, jossa Oulun eteläiset kunnat muodostaisivat yhdessä palvelualueen ilman Oulua. Tietysti osa palveluista (sairaala) jouduttaisiin jatkossakin ostamaan Oulusta.

Limingan päättäjien (eli meidän valtuutettujen) kanta on, että sosiaali- ja perusterveydenhoitopalvelut pitää tuottaa kuntalaisille heidän lähellään ja niinpä esim. Tupoksessa pysyisivät siellä jo olemassaolevat palvelut (neuvola ja hammashoitola). Mistä niitä säästöjä otetaan, siitä ei vielä olla ihan selvillä. Joka tapauksessa jonkilainen yhteistoiminta-alue pitää muodostaa.

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!