Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Valtuuston 2. kokous: valtuustoaloitteita ja lautakuntapaikkoja

Feb 2nd, 2009 by marjo | 0

2.2.09 Laadin valtuustoaloitteen koskien kunnan keskustelupalstan uudelleen avaamista. Limingan kunta on ollut tähän asti yksi niistä esimerkillisistä kunnista, jotka ovat mahdollistaneet kuntalaisten keskustelun sivuillaan ylläpitämällä keskustelupalstaa. Nyt palsta on kuitenkin suljettu “toistaiseksi”. Moni meistä valtuutetuista on saanut kyselyjä keskustelupalstan kohtalosta ja toivomuksia sen avaamisesta takaisin kuntalaisten käyttöön.

Tässä aloite kokonaisuudessaan:

Kuntalaiset kokevat yleensä vaikuttamismahdollisuutensa kunnissa liian vähäisiksi. Tämä vaikuttaa heikentävästi kuntalaisten tyytyväisyyteen omaa kuntaansa kohtaan ja osaltaan myös laskee äänestysaktiivisuutta.

 

Limingan kunnan sivuilla ollut keskustelupalsta on tarjonnut kuntalaisille foorumin, jossa on voinut ilmaista mielipiteitään ja toiveitaan sekä tehdä parannusehdotuksia. Lisäksi siellä on voinut esittää kysymyksiä ja ilmoittaa vaivattomasti eri tahojen järjestämistä tapahtumista, kuten esimerkik­si kirpputoreista. Palvelu on parantanut liminkalaisten vaikutusmah­dollisuuksia oman kotikuntansa asioissa ja toiminut tärkeänä ilmoituskanavana.

 

Keskustelupalsta suljettiin alkuvuodesta “asiattomien viestien” takia. Palsta on kuitenkin koko ajan ollut moderoitu, ts. vain palstan ylläpitäjän hyväksymät viestit tulevat julkisesti nähtäväksi. Siksi tarjottu selitys palstan sulkemisesta kuulostaakin kovin oudolta. Jos syynä palstan sulkemiselle on ollut jonkun henkilön esiintyminen toisen nimellä, on rikosilmoituksen teko aiheellinen, mutta sellaisesta toiminnasta ei saisi rangaista muita kuntalaisia palstan sulkemisella. Ehkäpä jonkinlainen rekisteröityminen viestin kirjoittaakseen voisi ehkäistä väärinkäytöksiä.

 

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Limingan kunnan ylläpitämä keskustelupalsta palautetaan kuntalaisten käyttöön pikimmiten

Aloitteen allekirjoittivat Vihreiden lisäksi SDP:n ja Vasemmistoliiton edustajat. Aloitteen jättämisen jälkeen sain joiltain muiltakin postiivista ja kannustavaa palautetta.

Samat allekirjoittivat myös Tuomo Tuomalan aloitteen koskien kunnan pitkäaikaistyöttömistä johtuvien sakkojen alentamista työllistämistoimenpiteillä ja tilanteen seuraamista ja raportointia.

Kokouksessa valittiin myös jäsenet tarkastuslautakuntaan. Vihreitä edustavat siellä nyt Anne Väyrynen ja hänen varajäsenenään Kaija Nevalainen.

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!