Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Tuliaisia Helsingistä

Feb 1st, 2009 by marjo | 0

1.2.09 Vihreiden koulutuspäivillä Helsingissä oikeusministeri Tuija Brax painotti julkisuuden ja viestittämisen tärkeyttä. Hän korosti mm. sitä, että kuntalaisten kuulemista ja vuoropuhelua heidän kanssaan olisi järjestettävä mahdollisimman varhain; ei vasta silloin, kun päätös on jo melkein valmis.

Tarja Cronbergin neuvo laman reunalla tasapainoileville kunnille oli, että investoinnit tulisi kohdistaa uusiutuvaan energiaan ja palveluihin. Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen muistutti, että pitää muistaa ajatella pidemmälle kuin valtuustokausi, 20 vuoden päähän,  strategioita ja päätöksiä tehtäessä. Anni Sinnemäkeä harmitti terveystaloudellisen osaamisen puute kunnissa. Ennaltaehkäisyn merkitystä pitäisi pystyä arvioimaan paremmin.

Joku otti esille kuntataloutta turhaan rasittavan asian, pitkäaikaistyöttömistä koituvan “sakkomaksun”. Paljonkohan se lienee Limingassa? Se on kuluerä, johon kunta voi vaikuttaa työllistämällä pitkäaikaistyöttömiä tai edesauttamalla heidän työllistymistään.

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!