Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Opettajat taitaa olla niitä hankalimpia vanhempia ;)

Jan 20th, 2009 by marjo | 1

20.1.09  Kirjoitin sivistysjohtajalle sähköpostia aiheesta kielivalinnat viidennellä luokalla. Kyselimme joidenkin vanhempien kanssa lasten ollessa neljännellä luokalla, että milloinkas oppilaat voivat ottaa muitankin vieraita kieliä kuin vain englantia. Silloin rehtorin vastaus oli, että viidennellä luokalla. Vaan miten kävi? Ei opetusta! Ymmärtäisin sen, että jos vieraan kielen valinneiden ryhmä olisi viidennellä luokalla niin pieni, ettei opetusta olisi sen takia järkevää järjestää. Mutta sitä EN ymmärrä, ettei oppilailta tai heidän vanhemmiltaan EDES kysytty, että haluaako lapsi oppia jotain vierasta kieltä (saksaa, ranskaa, espanjaa…). Oppilaat ja heidän vanhempansa sivuutettiin siis ihan täysin ainakin täällä Tupoksessa.

Saahan siellä opetussuunnitelmassa lukea, että “Perusopetus antaa oppilaille valmiuksia toimia demokraattisessa yhteiskunnassa” ja korostaa kansainvälisyyttä ja valmiuksia elinikäiseen oppimiseen ja jatko-opiskeluun. Käytännössä asiat eivät ihan noin hyvin kuitenkaan mene. Kaikki korostavat kielitaidon olevan tärkeä ja arvostettu taito (myös työelämässä), mutta silti käytännössä siihen ei olla valmiita satsaamaan.

Yksi kommentti


  1. marjo kirjoitti:

    Sivistysjohtajalta saamassani vastauksessa kerrottiin, ettei Limingassa ole tarjottu muillakaan kouluilla vieraita kieliä viidesluokkalaisille. Ikävää, ettei kielitaitoa pidetä niin tärkeänä, että siihen oltaisiin valmiita satsaamaan. Yläluokilla kieliä voi kuitenkin onneksi edes ottaa. Katsotaan, miten siinä sitten käy, kun nykyiset viidesluokkalaiset ovat yläluokilla…

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!