Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

2 valtuustoaloitetta 25.8.2014

Aug 27th, 2014 by marjo | 0

Esitin valtuuston kokouksessa huolen puistosuunnittelun jatkuvuudesta Limingassa sekä kysymyksen Ankkurilahden kaavasta ja siitä, eikö hevosurheilulle voisi jättää kaavaan tilaa. Lisäksi minulla oli kaksi valtuustoaloitetta.

Valtuustoaloite kevyenliikenteen turvallisuuden parantamiseksi Tupoksen Salen kohdalla:
Tupoksen Salen pyöräliikenne ja jalankulku ohjautuu nykyisellään parkkipaikan läpi autojen käyttämää liittymää pitkin. Muutama onnettomuuskin on ollut jo lähellä, kun lapset pyöräilevät parkkipaikoiltaan peruuttavien autojen lomassa. Tilaston valossa parkkipaikka on lapsille vaarallisin liikenteellinen alue. Olisi varmasti paljon turvallisempaa, jos Vanamon kohdalle puhkaistaisiin suojatie Kauppakaaren yli. Siinä kohtaa on jo Salen puolelta Kauppakaarelle laskeva kevyen liikenteen ramppi, joka siis vie suoraan autotielle. Osa sitä kautta kulkevista oikaisee nurmikon läpi kevyen liikenteen väylälle. Talvella ja märkänä aikana se kuitenkin on todella vaikeaa. Kyse olisi vain kahden metrin pätkästä asvalttia ja suojatien maalauksesta. Pieni investointi verrattuna siihen, että joku jää parkkipaikalla auton alle.
(yllä) Taustalla Vesikarin tie. Vanamo on kuvassa vasemmalla ja Sale oikealla. Kuvassa merkittynä ehdotettu turvallisempi reitti.

(alla) Tässä kuva toisesta suunnasta, Sale on vasemmalla. Illalla kahdeksankin aikaan Salen liittymä on näin vilkas. Tässä ne pyöräilijät kulkevat yhdessä autojen kanssa.

Limingan Vihreä valtuustoryhmä yhdessä muiden allekirjoittaneiden kanssa esittää, että kyseiseen kohtaan rakennetaan pikimmiten suojatie ja pyörätien pätkä. Allekirjoituksia tuli myös SDP:ltä ja Vasemmistoliitolta.

Uimamontun kunnostaminen:
Tupoksen uimamonttu on päässyt todella huonoon kuntoon ja sille olisi jo korkea aika tehdä jotain. Tuposlaiset pitävät uimapaikkaa tärkeänä ja toivoisivat että se siivottaisiin rehevöityneestä kasvillisuudesta ja että sitä laajennettaisiin. Molemmat toimenpiteet parantaisivat uimamontun vedenlaatua ja pidentäisivät kesäisin sen käyttöaikaa.

Esitämme siis, että Tupoksen uimamonttu siistitään ja sitä laajennetaan.

Limingan Vihreä valtuustoryhmä Allekirjoituksia tuli myös SDP:ltä ja Vasemmistoliitolta.

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!