Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Ehdokkaana kuntavaaleissa

Mar 5th, 2017 by marjo | 0

Olen ehdokkaana kuntavaaleissa. Mietin päätöstäni pitkään, sillä (kuten muutkin ovat varmasti huomanneet) työelämän tahti on kiristynyt huimasti ja työn ja lapsiperheen arjen yhteensovittaminen on raskasta. Olen huomannut tekeväni työpäivän jälkeen lähes joka ilta kotonakin töitä ja oma jaksaminen on ollut yksi huolenaiheitani. Koen kuitenkin, että olen saanut virtaa luottamustoimistani. Olen saanut olla mukana tärkeitä asioita päättämässä ja kuullut eri näkökulmia ja saanut paljon lisätietoa asioihin. Haluaisin olla jatkossakin mukana.

Koen erityisen tärkeäksi lapsiperheiden ja aikuisuuden kynnyksellä olevien nuorten asiat. Luultavaksi siksi, koska minulla on paljon kosketuspintaa juuri noihin 6-vuotiaan ja 19-vuotiaiden lasten äitinä. Olen puolustanut lasten oikeutta turvalliseen koulutiehen, laadukkaaseen opetukseen, hyvään sisäilmaan ja yhtäläiseen varhaiskasvatukseen. Uskon, että Liminka voisi halutessaan työllistää kaikki nuoret työttömät työnhakijat ja torjua näin nuorten syrjäytymistä. Jotain on jo tehty, mutta silti nuorisotyöttömyys ei ole pienentynyt. Olen valtuutettuna päässyt myös näkemään yrittäjien aseman parantamisen tärkeyttä. Jos Vihreiden ajama perustulo toteutuisi, se toisi varmasti suuren helpotuksen monen yrittäjän arkeen ja helpottaisi yrityksien perustamista. Sitä odotellessa pitää tarjota yrittäjille neuvontaa, tukea ja verkottumista. Ja mikä tärkeitä, saada liminkalaiset käyttämään paikallisten yrittäjien palveluja!

Liminka on ansioitunut kulttuuripitäjänä. Mahtavaa, että meillä on innostuneita ja aikaansaavia ihmisiä, joiden ansiosta meillä on mm. Vanhan ajan joulu, Via Dolorosa, Abraham Ojanperä -ooppera, taidenäyttelyitä, Taiteilua -tapahtuma ja Eläinten talvi -tapahtuma. Musiikkiopisto on kunnallemme tärkeä harrastusten tarjoaja, ja taidekoulusta saisimme olla enemmänkin ylpeitä. Kirjasto on laajentanut tarjontaansa, ja nyt sieltä voi  lainata myös harrastusvälineitä. Olin sivistyslautakunnassa, kun siellä päätettiin eläkkeelle jääneen kirjastovirkailijan toimen täyttämättä jättämisestä. Keskustelimme asiasta pitkään ja saimme seikkaperäisen selvityksen kirjastohenkilöstön tehtävistä. Kuulosti siltä, että neuvonnan, kirjavinkkausten ja materiaalitilausten lisäksi työhön kuuluu myös paljon kirjojen lähettämistä eri kirjastoihin, hyllyttämistä, teippailua ja päällystämistä. Yhteinen mielipide sivistyslautakunnassa oli, että vaikkei kirjastovirkailijan tointa täytetäkään, hoidettaisiin ei-yliopistotasoista koulutusta vaativat työtehtävät (laatikoinnit/hyllyttämiset ja muut sellaiset) palkkaamalla kirjastoon pitkäaikais- tai nuorisotyöttömiä. Lisäksi ehdotin, että käyttäisimme työvoimana myös kesätyösetelillä palkattavia nuoria. Osa nuorista nimittäin toivoo, että voisi käyttää kesätyösetelinsä muulloin kuin kesällä. Minä en näe sille mitään estettä. Olen itsekin ollut peruskouluikäisenä kirjastossa töissä hyllyttämässä kirjoja, ottamassa vastaan palautuksia ja tekemässä lainauksia. No, informaatio ei tainnut mennä kokoustamme pidemmälle, sillä kirjasto ilmoitti laittavansa ovet kiinni lauantaisin. Huomautin asiasta n. kuukausi sitten olleessa kokouksessa. Toivottavasti saadaan kirjasto paremmin mukaan visioomme ja ovet auki lauantaisinkin.

Tästä pääsette muuten kurkistamaan Vihreiden kuntavaaliohjelmaan.

 

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!