Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Kuohuntaa somessa

Aug 28th, 2013 by marjo | 0

28.8.2013 Koulukyytiasiat kuohuttavat taas mieliä Tupoksessa, enkä yhtään ihmettele. Nykysillä kuljetuksen myöntämisperiaatteilla kun otetaan huomioon vain matkan määrä, eikä tien kuntoa, valaistusta tai vaarallisuutta huomioda ollenkaan ja jopa pienet 3-luokkalaiset joutuvat tarpomaan pimeää soratietä yli 4 km. Kuinka moni aikuinen suostuisi moiseen työmatkaan painava reppu selässään? Pyörälläkin tie on vaikekulkuinen soran vuoksi, eikä siinä voi juuri kävelynopeutta lujempaa edes ajaa. Lähestyviä autojakaan ei tahdo kuulla, kun pyörä rämisee epätasaisesta tiestä johtuen niin paljon.

Linja-auto kulkee samaa reittiä, mutta kyytiin ei välttämättä pääse, vaikka olisi valmis maksamaan siitä sen 60 e/lapsi/kuukausi. Linja-autoon ei nimittäin välttämättä mahdu. Kilpailutuksessa pyydettiin autoa, johon mahtuu 14 tai enemmän lasta. Kuljetuksia hoitavalla yrityksellä saa siis olla käytössään 16-paikkainen auto. Miksi he isompaa käyttäisivätkään (paitsi jos pientä ei ole), sillä he eivät saa pitää maksavien lisäasiakkaiden roposia, vaan ne pitää tilittää kunnalle. Oudosti siis nuo maksavat perheet  kustantaisivat myös ei-maksavien kyytejä.

YIT on kuulema peruskorjaamassa kyseisiä Tupoksen teitä mutta se tarkoittaa sitä, että a) tietä kavennetaan reilusti b) reunoille kaivetaan syvät jyrkät ojat ja c) laitetaan uutta soraa päälle. Tie siis maalaisjärjellä ajateltuna muuttuu lapsille vain vaikeammaksi ja vaarallisemmaksi kulkea.

Toivottavasti tähän keksitään jokin perheitä tyydyttävä ratkaisu mahdollisimman pian.

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!