Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

2 valtuustoaloitetta 22.4.2013

Apr 22nd, 2013 by marjo | 0

Olin Oulussa järjestettävässä Nuorisotalkoot-tapahtumassa, jossa oli puhujana mm. ministeri Merja Kyllönen. Tässä muutamia asioita, joita ministeri painotti erikseen. Ensinnäkin kuntien pitäisi harrastus- ja liikunta-avustuksia jakaessa ottaa huomioon myös harrastajien sukupuoli, ettei kunnissa tueta enimmäkseen vain toisen sukupuolen harrastuksia. Ministeri ilmaisi huolensa myös nuorisovaltuustojen näennäisvaikuttamisesta ja halusi, että nuoria kuullaan oikeasti kaikissa asioissa eikä vain niissä (jos edes niissä) jotka miellämme nuorisolle kuuluviksi. Hän muistutti, että nuoriso on kunnassa suurin palvelujen käyttäjäryhmä, joten ehkäpä erilaisiin palveluihin liittyvät kyselyt pitäisi suunnata heille.

Koskapa huoli nuorison vaikuttamismahdollisuuksista oli suuri ja aiheellinenkin, esitän tässä muutaman toimenpiteen, jotka ovat jo käytössä joissain kunnissa/kaupungeissa .

Esitän, että Limingassa

  1. Valtuustosta valittaisiin kaksi valtuustokummia (mahdollisesti kahdeksi vuodeksi), jotka kävisivät nuorisovaltuuston kokouksissa auttaen siellä esim. kokousteknisissä asioissa ja aloitteiden tekemisessä ja toimisivat samalla linkkinä valtuuston ja nuorisovaltuuston välillä.
  2. Nuorisovaltuuston edustajille annettaisiin puhe- ja läsnäolo-oikeus lautakuntien kokouksiin. Nykyisellä käytännöllä, eli sillä, että kutsutaan tarvittaessa, heitä ei nimittäin koskaan kutsuta mukaan, ei edes silloin kun olisi aihetta.

Marjo Heikkinen

Limingan Vihreä Valtuustoryhmä

Aloitteen allekirjoittivat myös SDP:n ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmistä:

Tarja Kontturi, Pirjo Luukinen, Pasi Lunki, Pasi Inkeroinen ja Tiina Partanen

Ja sitten vielä toinen liikuntapaikkojen ja -tilojen jakoa koskeva

Liikuntapaikkojen ja –tilojen jako on tuttu jokasyksyinen harmaita hiuksia aiheuttava operaatio.

Esitän, että syksyn ja kevään liikuntapaikat ja –tilat jaettaisiin jatkossa jo keväisin. Silloin eri kerhot ja ryhmät pystyisivät suunnittelemaan tulevan lukuvuotensa aikataulut, varaamaan ohjaajat ja tiedottamaan (mahdollisesti jatkaville) ryhmilleen syksyn tarjonnasta jo keväällä. Nykyisellä jakosysteemillä eivät kaikki toimijat (esim. Taito liikuttaa) voi nimittäin olla edes varmoja, saavatko he tiloja toiminalleen seuraavaksi lukuvuodeksi. Yleensä lukuvuoden kalenterit (esim. Naisvoimistelijat) tehdään jo ennen kuin varmuutta tiloista edes on, sillä ryhmille pitää varata ohjaajat ja ryhmäläisten pitää voida saada ilmoittautua ryhmiin ennen liikuntaryhmän alkua.

Marjo Heikkinen

Limingan Vihreä Valtuustoryhmä

Aloitteen allekirjoittivat myös SDP:n ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmistä:

Tarja Kontturi, Pirjo Luukinen, Pasi Lunki, Pasi Inkeroinen ja Tiina Partanen

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!