Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Perusopetuksen tunteja vähennettiin

Dec 1st, 2012 by marjo | 0

28.11.-12. Siviistyslautakunnan kokouksessa 2.11. päätettiin karsia opetustunnit minimiin. Liminka on siis tähän asti tarjonnut koululaisille enemmän tunteja kuin olisi lain mukaan ollut pakko. Vaihtoehtona tuntien karsimiselle oli opetusryhmien kasvattaminen. Kahdesta pahasta piti siis valita se pienempi paha, jotta pysyttäisiin edes jotenkin budjetissa. Ja miksi siinä budjetissa pitäisi sitten pysyä, eikä anoa vain lisää rahaa valtuustolta? No siksi, että jokaisen kunnan hallintoalan pitäisi toteuttaa tuottavuusohjelmaa, jotta veroprosentti ei karkaisi aivan mahdottomiin ja Liminka joutuisi Oulun syliin. Pitäisi siis kyetä säästämään. No, Peterin Merja teki tuntien lisäämisen puolesta valtuustoaloitteen, ihan järkevän sellaisen, ja koska valtuustosta löytyi siihen kannatus ja rahat, ja koska me sivistyslautakunnassakaan emme hyvillä mielin olleet tunteja karsimassa, se hyväksyttiin yksimielisesti lautakunnassa. Tunteja vähennetään, mutta viiden sijaan vain kahdella. Yläluokilla tulee olemaan 30 viikkotuntia, ykkös-kakkosilla 20, kolmos-nelosilla 23, viitosilla 24 ja kuutosilla 25.

Koulunkäyntiavustajia on Limingassa oppilasmäärään nähden niukasti. Koska oppilasmäärät tulevat lähitulevaisuudessa vain kasvamaan uusien asuinalueiden tonttien rakentamisen seuraksena, paineet avustavan henkilökunnan suuntaan tulevat olemaan valtavat. Olen ottanut asian esille jo pariin otteeseen (lautakunnassa ja valtuustossa). Olen ihan varma, että kohta täytyy palkata uusia työntekijöitä.

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!