Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Rauhallista joulua tuulimyllyistä huolimatta

Dec 22nd, 2011 by marjo | 0

22.12.2011. Tämän vuoden viimeisessä sivistyslautakunnan kokouksessa 14.12.2011 äänestettiin taas koulukyydeistä.
Päätös: Kyyditys järjestetään
1) 1. -2. luokan oppilaille ja esikoululaisille, joiden koulumatka on yli 2,5 kilometriä
2) 3. – 9. luokan oppilaille, joiden koulumatka on yli 5 kilometriä
3) 3. – 6. luokan oppilaille, joiden koulumatka on yli 4 kilometriä, virallisena talviaikana: lokakuun viimeisen viikonlopun ja maaliskuun viimeisen viikonlopun välisenä aikana
4) Oppilaille, joilla on erityisen tuen päätös, koulukuljetus määritellään aina erikseen.
5) Maksuton oppilaskuljetus järjestetään myös niille oppilaille, joiden koulumatka on todettu vaaralliseksi päivitetyn, ajantasaisen, ohjelman kehittäjän internet-sivulla olevan Koululiitu – ohjelman karttapohjassa esitettyjen värikoodin avulla.
6) Mahdollisista muista maksuttomista kuljetuksista päättävät aluerehtorit.

Oma esitykseni oli kohtaan 3 ( siitä siis äänestettiin), että talvikyydityksen piiriin pääsisivät 3-6 -luokkalaiset, joiden koulumatka on yli 3 km ja kulkema tie katuvaloton ja vailla kevyenliikenteen väylää. Sivistysjohtajan esitys kuitenkin voitti puheenjohtajan äänen ratkaisemana ja kilometriraja on siis 4 km. Tien valaistuksesta ja kunnosta siinä ei puhuttu mitään, joten vaikka 3-6 -luokkalainen lapsesi kulkisi kouluun aurattua ja valaistua pyörätietä, on hän oikeutettu talvikuljetukseen, jos koulumatka on yli 4km. Kokouksen pöytäkirja on luettavissa täältä: http://liminka01.hosting.documenta.fi/kokous/2011123-10.HTM . Siinä on myös kohta, jossa päätetään ottaa käyttöön kuvalliset nuorisotalokortit.

Olen myös yrittänyt saada Tupoksen koululle bändikerhoa, mutta ainakin tähän asti laihoin tuloksin. Toivottavasti keväällä asian tiimoilta tapahtuisi jotain. Valtion myöntämiä kerhotoimintarahoja on nimittäin käyttämättä ja minulla olisi tiedossa bändikerholle hyvä vetäjäkin. Kahdeksasluokkalaisethan eivät saaneet musiikkia valinnaisiin aineisiin, joten kerhotoiminnalla voitaisiin ehkä vastata oikeaan tarpeeseen. On välillä niin turhauttavaa, kun tuntee saaneensa hyvän idean, mutta mitään ei tapahdu, kun “koneisto” ei liikahda. Välillä tuntuu kuin taistelisi tuulimyllyjä vastaan. Ei auta kuin mussuttaa piparia ja jäädä odottamaan.

Rauhallista joulua!

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!