Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Ensimmäinen valtuustoaloitteeni…

Sep 19th, 2012 by marjo | 0

koski keskustelupalstan uudelleen avaamista. Ehdotin, että se voisi olla sellainen, jossa jokainen esiintyisi omalla nimellään, niin häiriköinti pysyisi kurissa. Myöhemmin mukaan heitettiin facebook, mutta jostain syystä se ei saanut silloin vielä vastakaikua. Me Vihreät väsyimme odottamaan, että jotain tapahtuisi ja niinpä Timo perusti Facebookiin Liminka-ryhmän. Eipä mennyt kauaa, kun kunta laittoi oman VIRALLISEN Limingan kunta -facebookryhmän pystyyn.

Näin se kunta muuttuu pikkuhiljaa avoimemmaksi.

Nyt kun saataisiin vielä läpi avoimien ohjelmien käyttö. Monikaan ei tiedä, mitä ne avoimet ohjelmat oikein on. No, ne ovat sellaisia ohjelmia, joiden takana oleva koodi (=ohjelman rakenne) on kaikkien nähtävillä, joten siitä voi kuka tahansa ideoida paremman version tai tehdä siihen huippuja lisäosia –  ei siis vain ne muutamat insinöörit, vaan koko valtava idearikas “nörtti”armeija. Hyvä esimerkki avoimien ohjelmien käytöstä on Samsungin Android puhelimet, joihin on saatavilla jos jonkinlaista mahtavaa lisäosaa. Se tietysti lisää puhelimien myyntiä ja on sitä kautta kannattavaa bisnestä Samsungille. Myös erilaisten ohjelmien yhteensovittaminen onnistuu, jos niiden rakenteet on nähtävillä. Silloin kuluttaja/kunta ei ole vain yhden ohjelmistontoimittajan armoilla ja lypsettävänä, vaan voi valita tarkoituksiinsa parhaan tai palkata vaikka oman tyypin muokkaamaan ohjelman sopivaksi.

Tässä Timon tekemä kannari aiheeseen liittyen: http://kempeleenvihreat.blogspot.fi/2012/09/oulun-vaalipiirin-vihreat-ryn.html

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!