Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Ehokkaaksi

Aug 15th, 2012 by marjo | 0

Kuntavaalien ehdokashankinta on kovassa käynnissä. Näyttää siltä, että Vihreillä on Limingassa nyt jopa enemmän ehdokkaita kuin edellisissä kuntavaaleissa. Meillä on viisi mahtavaa ehdokasta. Päätin itsekin alkaa taas ehdokkaaksi, sillä en ole katunut neljä vuotta sitten tekemääni päätöstä alkaa ensi kertaa ehdolle valtuustoon.

Mietin, mitä olen saanut aikaan valtuustossa, hallituksessa ja erinäisissä kokoonpanoissa. No, ainakin olen puolustanut lasten turvallista koulumatkaa ja kyläkouluja, ja vaikkei omat ehdotukseni ole aina menneet läpi, niin ainakin olen tuonut keskusteluun omia mielipiteitäni ja näkökulmia. Lisäksi olen mm. tukenut aloitetta pitkäaikaistyöttömien työllistämisen puolesta, ollut päättämässä uudesta terveyskeskuksesta, kirjastosta, päiväkodista ja nuorisotalosta. Olen pitänyt osaltani Tupoksen pyörätietä mukana tärkeissä hankkeissa ja tuonut esiin idean lasten bussilipun yläikärajan nostosta. Olen pitänyt kymppiluokkaa tai vastaavaa tärkeänä ja pyrkinyt saamaan Liminkaan sellaisen.

Mietin välillä sitä, olenko tarpeeksi vihreä. Tunnustan: syön lihaa; autolla pääsee helpommin ja nopeammin paikasta A paikkaan B kuin julkisilla ja monesti ei tule edes mieleen, että voisi mennä bussilla; kaupan kassalla turvaudun aivan liian usein muovipussiin, kun se kauppakassin ryökäle on jäänyt taas kotiin; viimeisin Minean ulkoilupuku on ostettu upouutena kaupasta kirpparin sijaan, enkä tänään saattanut syödä lounaaksi toissapäivältä jäänyttä grillitassua, vaan se meni kompostiin (no, edes sinne roskapussin sijaan). En todellakaan ole mikään Vihreän liikkeen mallikappale, mutta silti yritän ja teen minkä ehdin ja jaksan. Aika paljonhan minä teenkin monen muun tavoin ja kannan huolta rakkaan ja niin kauniin planeettamme puolesta. Pyrin mm.ostoksissani ottamaan huomioon ekologisuuden, suunnittelen autonkäyttöni, niin että samalla reissulla hoituu useampi asia, kierrätän ja kompostoin, marjastan ja sienestän, käytän Minealla kestovaippoja ja kannustan muitakin kestoiluun. Kuntatasolla puhun kaavoituksessa kävely- ja pyöräilyreittien tärkeydestä, maalämmön käytöstä ja luonnon monimuotoisuuden puolesta. En voisi kuvitella olevani minkään muun puolueen listalla ehdokkaana. Kiitos Vihreät, että huolitte minut puutteineni.

Pesemättömiä ikkunoita on muuten hyvä puolustella sillä, että linnut eivät lennä likaisiin ikkunoihin.

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!