Onni on puhdas luonto

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Action

Pyörätie Tupokseen

Jan 27th, 2011 by marjo | 0

27.1.2011 Onpas edellisestä kirjoittelusta pitkä aika… Meille on tullut perheenlisäystä, sillä joulupäivänä meille syntyi pieni tyttö. Vauva oli mukana vuoden ensimmäisessä valtuuston kokouksessakin: nukkui, söi ja röyhtäili; piereskelyt jätti onneksi kotiin =D.

En ole enää hallituksessa, sillä jaoimme SDP:n kanssa hallituspaikan niin, että Vihreät on ensin kaksi vuotta ja SDP nämä viimeiset kaksi vuotta hallituksessa. Nyt olen sitten sivistyslautakunnassa mukana. Olen virallisesti varajäsen, mutta olemme SDP:n kanssa sopineet senkin paikan jaosta niin, että käyn nämä kaksi vuotta kokouksissa ja estyneenä kutsun varsinaisen jäsenen kokoukseen.

No, sitten kuntapuolen kuulumisia: Tupoksen pyörätien suunnittelu aloitetaan vihonviimein. Voi olla, että tie rakentuu pätkissä, mutta pääasia on, että saadaan edes aloitettua. Esitin toiveen, että tien rakentaminen aloitettaisiin Tupoksesta päin kirkonkylälle, mutta voi olla, että tie syntyy sieltä Tupokseen päin. Tupoksella menee muutenkin nyt lujaa, kun saatiin hienot nuorisotilat, uusi yläkoulu valmistuu, uusi asuinalue nousee koulun läheisyyteen ja uutta päiväkotia aletaan suunnitella.

Ketunmaan tietä aletaan kunnostaa. Keskusta, jolla on valtuustossa enemmistö, runnoi asian ryhmäpäätöksellään läpi. Vaikka äänestin vastaan, ei se tarkoita sitä, ettenkö haluaisi tien kunnostusta vaan sitä, että kunnan investointiohjelma on jo entisestään todella hurja ja olisin halunnut siirtää Ketunmaantien kunnostusta vielä vähän. Tiehän ei ole edes kunnan tie, eikä sen kunnostus kuuluisi kunnan harteille ollenkaan. Ohjaisin muutenkin verorahoja mieluummin muuhun kuin autoilijoiden tarpeisiin, esim. lasten turvallisuuteen.

Orajärven Tuomo jättäytyi pois luottamustoimista ja ainoa varajäsenemme Heikkisen Timo nousi varsinaiseksi valtuuston jäseneksi. Nyt meillä ei sitten ole varajäsentä ollenkaan, joten jos jompikumpi tai kummatkin meistä on estynyt, niin sitten Vihreistä ei ole kokouksessa ketään. Se onkin jo tuttu tilanne Perussuomalaisissa, joiden edustaja on lähes kaikista kokouksista pois, eikä varajäsentäkään ole.

Lakeus eli Oulun eteläisten kuntien sosiaali- ja terveysyhteistyö etenee hitaasti mutta varmasti. Olen mukana ohjausryhmässä, jossa yritän parhaani mukaan pitää kiinni Tupoksen neuvolasta ja hammashoitolasta. Tupoksessa on niin paljon koululaisia, että mielestäni hammaslääkärin vastaanotolle koulun läheisyydessä on tarvetta. Ei ole järkeä kuskata niin suurta määrää lapsia kirkonkylälle hammaslääkäriin. Lapsiperheiden suuren määrän takia myöskin neuvolalle on Tupoksessa tarvetta. Nämä palvelut pitäisi siis ehdottomasti säilyttää Tupoksessa lähipalveluina. Säästöjen pitää löytyä jostain muualta, kuten esim. kuntien yhteisestä lastensuojelusta tai fysioterapiapalvelusta tai muusta kuntoutuksesta. En siis tarkoita, että näitä toimintoja pitäisi vähentää, vaan yhdistää kuntien kesken, jotta säästöjä syntyy hoitotehokkuudesta. Limingan terveyskeskuksen remontin laajuutta ei vielä tiedetä tarkkaan. Voi olla, että kiinteistön suhteen selvitään korjauksilla, mutta voi myöskin olla, että pitää rakentaa uusi terveyskeskus. Lakeuskin osaltaan vaikuttaa niihin tarpeisiin, joihin terveyskeskuksemme tulisi vastata. Onko meillä jatkossa oma vuodeosasto tai oma röntgen tai oma laboratorio näytteenottoa varten?

Kirjoita kommentti

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa kommentteja.
Rekisteröidy tästä!